Overtijd, Negatieve test & ongesteld

Een aantal weken geleden was is 3 dagen overtijd toen mijn ongeduld de overhand nam. Ik wilde eigenlijk wachten tot ik minstens 4 dagen overtijd was voordat ik een zwangerschapstest zou doen.

Toen ik tijdens de eerste poging 3 dagen overtijd was kon ik me niet meer inhouden. Ik had een slechte nacht. Steeds weer werd ik wakker en kon ik niet meer in slaap komen. Ik lag wat te zuchten en steunen in bed, ik vond het zo vervelend dat ik, letterlijk, mijn draai niet kon vinden. Mijn vriend lag nog heerlijk te slapen.

Ik wilde hem niet wakker maken dus besloot ik naar beneden te gaan.
De laatste dagen was ik niet zo fit, moe, misselijk en zat ik gewoon niet lekker in mij vel. Zou het dan toch? Het proberen zwanger te worden heeft me meer in zijn macht dan ik van te voren had gedacht.

Eenmaal beneden knuffelde ik eerst met onze lieve James en keek ik naar de tv.
Op een gegeven moment moest ik naar het toilet.. Ik twijfelde heel erg of ik een test zou doen. Ik was 3 dagen overtijd maar ik wilde het liever doen als mijn vriend ook wakker zou zijn.
‘Ach, de eerste keer zal toch niet meteen raak zijn’. En met die gedachte deed ik toch een zwangerschapstest.

action-zwangerschapstest-lifecare

Nog best een gedoe, zo’n test uitvoeren midden in de nacht.
Helaas werd mijn gedachte bevestigd door de test. Niet zwanger.
Shit.
Ik voelde me verdrietig maar begreep het ook wel. Het was te mooi om waar te zijn.

Ik weet heel goed dat het niet iedereen gegund is om een kindje te krijgen. En dat het een wonder is als je er wèl een mag krijgen.
Is het stom dat ik me verdrietig voel? Er zijn zoveel mensen die al langer bezig zijn en waarbij het nog steeds niet gelukt is. Maar nee, ik ben een mens, en ik vind dat ik recht heb op mijn gevoelens. Ik mag me best even rot voelen dat het niet gelukt is.

Na het verdrietig nieuws ging ik weer naar boven, terug in bed. Mijn vriend was inmiddels half wakker en ik vertelde over de negatieve test.
‘Heel erg jammer, maar we zijn pas net begonnen schat, volgende maand weer een kans.’ En zo is het ook.
Ik legde me er bij neer, en ben uiteindelijk toch weer in slaap gevallen.

De volgende ochtend begon met buikpijn, gevolgd door mijn menstuatie..

XX C

3 reacties op ‘Overtijd, Negatieve test & ongesteld

  1. Ahh, ik heb precies zo’n zelfde artikel geschreven. We gaan echt door dezelfde periode heen, haha. Bij de tweede poging was ik al een stuk minder bezig met wat ik voelde, maar het blijft keer op keer toch een teleurstelling.

    Like

Plaats een reactie